Foto
Ik ben Esther George, en sinds 2005 ben ik verloskundige, het mooiste beroep van de wereld. Inmiddels heb ik al vele ouders mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Veel vrouwen bevielen prachtig en ontspannen, maar ook veel vrouwen waren angstig en konden daardoor niet goed ontspannen, waardoor ze in paniek raakten en de pijn te heftig vonden. Uit onderzoek blijkt dat Hypnobirthing de kans op een ontspannen en fijne bevalling aanzienlijk vergroot. 

In 2008 heb ik voor het eerst een vrouw mogen begeleiden die een hypnobirthingcursus gevolgd had. Ongelooflijk hoe ontspannen en geconcentreerd zij was; ze deed alleen haar ogen open en dicht tijdens een wee, en pakte uiteindelijk zelf haar kindje aan op de baarkruk, in complete rust, ongelooflijk! Omdat ik zo enthousiast was hierover, heb ik toen de Hypnobirthing docentenopleiding in Schotland gevolgd omdat ik deze cursus ook wilde geven, als aanvulling op mijn mooie beroep, om zo zwangeren en hun partner te helpen zich voor te bereiden op het mooie geboorteproces.

In oktober 2016 heb ik zelf mogen ervaren wat het is om moeder te worden, en ben ik prachtig thuis in een beval-bad bevallen van een heerlijke zoon Bas, en in augustus 2019 mochten we een zusje Jasmijn verwelkomen. Ik heb ontzettend veel gehad aan de oefeningen en heb hele fijne bevallingen ervaren, waardoor ik alleen nog maar enthousiaster ben geworden over mijn eigen cursus.

Ik heb het boek Hypnobirthing nieuwe stijl geschreven omdat ik zwangere vrouwen goede, wetenschappelijk onderbouwde informatie en ademhalings-, visualisatie- en ontspanningstechnieken wil geven om zo ontspannen mogelijk de bevalling in te gaan.