Leesinstructies eBook (ePub):
Het ebook Hypnobirthing nieuwe stijl is een ePub-bestand (met social DRM). Een ePub is te gebruiken als een ebook (een digitaal boek) en kan worden gelezen op verschillende apparaten zoals een tablet, e-reader, smartphone of zelfs een computer. Hoe u dat doet, leest u hieronder.

Iphone/Ipad/Mac
U heeft de app iBooks nodig. Om het ePub-document in iBooks op uw mobiele apparaat te kunnen lezen, moet u het ePub-bestand eerst overzetten naar het desbetreffende apparaat. U kunt het bestand ook direct dowloaden op het betreffende apparaat via de link die u na aanschaf ontvangt.

Android
U heeft de app Aldiko (of een andere beschikbare) nodig.
Om het ePub-document in Aldiko op uw mobiele apparaat te kunnen lezen, moet u het ePub-bestand eerst overzetten naar het desbetreffende apparaat. U kunt het bestand ook direct dowloaden op het betreffende apparaat via de link die u na aanschaf ontvangt.

Lezen op uw e-reader?
In de handleiding van uw betreffende e-reader of op de website ereaders.nl kunt u hier meer over terugvinden.

Wilt u de ePub op uw computer lezen?
Dan heeft u daar een speciaal programma voor nodig dat overweg kan met ePub bestanden. U kunt het ePub-bestand openen met het programma Adobe Digital Editions (gratis te downloaden). Dit programma is beschikbaar voor zowel PC als Mac. 

EPub met Social DRM
Een ebook dat beveiligd is met een watermerk of social DRM kan op elk apparaat dat ePubbestanden ondersteunt gemakkelijk gelezen worden. Hiervoor heb je geen speciaal account nodig. Ook is er geen limiet aan het aantal apparaten waarop het bestand geplaatst wordt. Door ebooks te voorzien van een watermerk of social DRM worden er zowel zichtbare (bijvoorbeeld naam en e-mailadres) als onzichtbare kenmerken toegevoegd aan het bestand. Op deze manier is het bij een illegaal verspreid ebook mogelijk om de originele bron te achterhalen.

Problemen met openen?
Heeft u een probleem met het openen van het bestand op uw reader? Neem dan contact met ons op. Bij voorkeur via email (Esther@hypnobirthingrandstad.nl), waarin u uw probleem zo duidelijk mogelijk omschrijft. We gaan dan samen met u tot een oplossing komen.